Anders Julsgaard

The New School i New York er et universitet, der vil udfordre konventionerne i unikke møder mellem universitetets forskellige afdelinger og discipliner. Stedet er dog mest berømt for deres kreative afdelinger, hvor musikere som Burt Bacharach, Bill Evans og Brad Mehldau tidligere har studeret.

”Jeg går på den del af New School, der hedder College of Performing Arts, hvor jeg følger uddannelsen “Performer-Composer”. Den uddannelse rummer mange valgmuligheder. Der er nogle obligatoriske fag, men studerende har også mulighed for at vælge fag både fra jazzafdelingen og den klassiske afdeling. I mit første semester følger jeg eksempelvis det obligatoriske fag “Progressive Composer”, hvor vi lærer at skabe enkle, men gode melodier og forbinde dem med store klassiske værker og big band-klassikere. Faget fokuserer også på at give os redskaber til at udtrykke vores musikalske ideer præcist. Derudover har vi privatundervisningen med lærere, som vi selv kan vælge, så længe de er i New York og siger ja. Vi har ugentlige workshops med ”Artists in Residence” samt sammenspil med New Yorks topmusikere.

Min dagligdag drejer sig primært om forberedelse til undervisningen og deltagelse i lektioner. Jeg er selv trommeslager og bruger mange timer på at dygtiggøre mig i øveboksene. Det er utrolig vigtigt for mig ikke at møde uforberedt op til mine private trommelektioner, så jeg ikke spilder mine læreres og min egen tid. Jeg bruger også meget tid på at komponere musik – primært på klaver. Endelig deltager jeg ofte i jam-sessions med mine medstuderende, hvor vi spiller jazzstandarder eller eksperimenterer med nykomponeret materiale.

Når jeg ikke er på skolen, tager jeg ofte til koncerter rundt omkring i byen. New York City er utrolig spændende med konstante oplevelser og åbenbaringer. Selvom det er super fedt, kan det også være overstimulerende og udmattende. Når dagen er omme, tager jeg hjem til min lejlighed og slapper af sammen med min kæreste.

Jeg vil gerne sige tusind tak for legatet. Det er en stor hjælp til at gøre denne drøm til virkelighed”.