Totalrenovering af køkken- og badefaciliteter på VLK

VLK er et kollegium på Københavns Universitets Frederiksberg Campus. Kollegiet er bolig og ramme om socialt liv for 75 studerende. De studerende deler køkkener, toiletter og badefaciliteter fordelt på 9 ”kerner”.

Kollegiet blev indviet i 1944, og den seneste renovering af køkkener og baderum skete i 1984. Derfor var disse faciliteter nu mærket af tidens tand. En total renovering blev igangsat i efteråret 2019 og ventes færdig medio 2020. Projektsummen beløb sig til 10 mio. kr. Generøse bidrag fra flere fonde har medvirket til, at huslejestigningen, der måtte komme i forbindelse med renoveringen, har kunnet holde sig på 100 kr. pr. måned pr. beboer.

Kollegiets værdigrundlag er: sammenhold, engagement, traditioner og studieliv. Med de opdaterede køkken- og badefaciliteter kan disse værdier løftes videre. På Frederiksberg Campus vil der fortsat være et kollegium, hvor man deler toiletter, bade og køkkener – og dermed får et stærkt tværfagligt sammenhold – et engagement i fællesskabet samt rammer for at føre kollegiets traditioner ind i det nutidige studieliv.

Knud Højgaards Fond har støttet renoveringen med 1,2 mio. kr., hvilket de studerende er yderst tilfredse med:

Emilie ”Der er liv og glade dage i køkkenet, hvor den nye ovn sjældent står stille. Bageevnen skal jo testes, så surdejen bobler, og der dufter lifligt af nybagte boller og kage – som man jo passende kan nyde til eftermiddagskaffen med sine søde kollegie-naboer”.

Nanna ”Efter køkkenet er blevet renoveret, er overskabene fjernet, og emhætten larmer mindre. Det gør det meget lettere at føre en samtale med dem, som laver mad, mens man selv sidder ved spisebordet. Det lyder som en lille ting, men det gør meget for den hyggelige stemning og sammenholdet, at man kan vende verdenssituationen”.

Line ”Køkkenerne har givet fornyet liv til kollegiet. Man har nu endnu mere lyst til at socialisere ude i køkkenet med de lækre rammer, vi nu har fået”.