Mathilde Hellmund Tønder

Udvekslingsophold kan skabe nye perspektiver på det kendte. Vi støttede Mathilde med 13.000 kr., da hun drog på udvekslingsophold på University of Ottawa i Canada. Hun har skrevet lidt om sine oplevelser.  

Mit udvekslingsophold var en kæmpe stor oplevelse; jeg har lært en masse om common law, fået et helt nyt perspektiv på dansk ret og ikke mindst mødt en masse nye mennesker fra hele verden.

Mine primære mål for opholdet i Canada var at få indsigt i et anderledes retssystem og styrke mit fagengelsk. Disse mål er uden tvivl blevet opfyldt, sidstnævnte særligt via class presentations og to større skriftlige projekter.

Derudover var formålet med opholdet også at få indsigt i canadisk kultur. I Canada mødte jeg en utrolig venlig, gæstfri og hjælpsom befolkning. Til sommer får jeg og mine danske medstuderende fra Aarhus Universitet besøg af to af vores nye canadiske venner. Derudover mødte jeg også en masse andre nationaliteter på universitetet.

Selvom størstedelen af tiden er gået med at studere, har der også været tid til at se lidt af det kæmpe store land og dets flotte natur. Disse små rejser bidrog også til forståelse af nogle af de problemstillinger, som jeg arbejdede med på studiet, særligt ift. faget Social Justice Law.

Jeg er sikker på, at mit udvekslingsophold har gjort mig til en bedre jurastuderende og bedre jurist. Jeg er lige startet på mit nye studiearbejde ved Folketingets Ombudsmand, og jeg er sikker på, at mit udvekslingsophold har gjort mig til en stærk kandidat til jobbet og klædt mig på til opgaven.

Endnu engang tusind tak for legatet. Jeg håber, at ovenstående har givet indblik i, hvilken nytte og gavn legatet har haft for mig, mit studie og fremtidige karriere.