Thor Rudebeck

Nova School of Business & Economics er et universitet, der ligger lidt uden for Lissabon i Portugal. Universitetet holder til i helt nye faciliteter, hvor ca. 3000 studerende fra mere end 70 lande uddanner sig på det moderne campus, der blev indviet i 2018.

”Først og fremmest skal der lyde et stort tak til Knud Højgaards Fond for deres bidrag på 10.000,- kr. til mit udlandssemester, som jeg er meget beæret over og glad for at have modtaget!

Til dagligt læser jeg Information Management (cand.merc.it) på BSS, som er en del af Aarhus Universitet og har derigennem fået mulighed for at bruge mit tredje semester i udlandet. Der har jeg været så heldig at komme ind på Nova School of Business & Economics i Lissabon, hvor jeg nu bor og læser sammen med to af mine gode studiekammerater hjemme fra Aarhus.

Der er generelt rigtig mange internationale studerende i Lissabon, men også på universitet. Det giver mulighed for at møde og tale med mennesker fra andre kulturer, som jeg nyder rigtig godt af. Da det er et privat universitet, er der også rigtig mange virksomhedssponsorer og professorer, som har meget erfaring fra erhvervslivet. Det giver et rigtig godt indblik i, hvordan det, vi undervises i, rent faktisk bliver brugt i praksis.

Når tiden på skolen ikke bruges på at være til undervisning eller læse op, så er det heldigt at skolen kun ligger fem minutter væk fra stranden. Derfor pakker jeg ofte lige et par badebukser og en solcreme inden skole, så jeg kan få et hurtigt afbræk og en (kold!!) dukkert i Atlanterhavet.

Semestret byder også på sociale og kulturelle fornøjelser i Portugal, som jeg har nydt rigtig godt af. Om det er en tur til Sintra’s slotte, stranden, en gåtur i Lissabons små gader eller hyggeligt samvær over god fisk med dertilhørende lokal øl og vin med nye mennesker. Dertil har jeg også haft mulighed for at komme ud at surfe igennem universitets surf-klub og spille på nogle af de smukke golfbaner landet byder på. På nuværende tidspunkt er der planlagt en tur i en camper-van, hvor vi vil tage rundt i Portugal og besøge steder som Nazaré, Porto og Peniche. ”