Opera Hedeland

Opera Hedeland havde sin første produktion i 2002 og har siden hvert år i august måned opført nogle af de største operaer under åben himmel i det unikke amfiteater. Samlet set har 150.000 gæster overværet de stort opsatte produktioner med fuldt orkester, kor, statister og solister.

For mange er det blevet en tradition at overvære operaforestillingerne i Hedeland, for andre er det første gang, de stifter bekendtskab med opera. Mennesker mødes under åben himmel, flere har madkurven med eller køber maden på stedet, hvilket også er muligt. Man sætter sig i græsset før forestillingen og nyder de natursmukke rammer med søen i baggrunden og venter spændt på aftenens forestilling, der starter lidt før solen går ned og siden henlægger omgivelserne i mørke, så kun scenen er oplyst.

I 2019 opsatte operachef Claus Lynge en af de allerstørste klassikere, nemlig George Bizet’s dramatiske historie om den spanske sigøjnerpige Carmen. Opsætningen indeholdt alt, hvad en opera skal have – stort drama, store følelser og nogle meget smukke melodier.

Forestillingen blev modtaget af et meget entusiastisk publikum, og Opera Hedeland høstede som altid flotte anmeldelser og stor pressebevågenhed.

Operachef Claus Lynge, der har ledet Opera Hedeland gennem alle årene, fortæller begejstret: ”Flere af vores årlige gæster er operajomfruer og har således ikke tidligere stiftet bekendtskab med opera. Samtidig er andelen af unge blandt publikum i stigning – bl.a. som resultat af vores familiepakker og andre særlige markedsføringstiltag”.

Andre tiltag er, at Opera Hedeland hvert år indbyder veteraner fra de internationale missioner, som Danmark har deltaget i, ligesom elever fra de tre samarbejdskommuners musikskoler årligt inviteres til premieren.

Opera Hedeland arbejder hårdt på både at bibeholde det høje kunstneriske niveau samtidig med, at der tænkes nyt. Operachef Claus Lynge vil gerne give såvel garvede operaelskere samt børn og unge særlige oplevelser med operalitteraturens store klassikere, og derfor besøger mange gæster Opera Hedeland igen og igen – år efter år.

Knud Højgaards Fond har støttet Opera Hedeland gennem en årrække og støttede opsætningen af Carmen med 75.000 kr.

Lucia di Lammermoor 5 1
Carmen Premiere 9 1