Hindsgavl Festival

Knud Højgaards Fond har siden 2010 støttet Hindsgavl Festivals udvikling fra hobbyprojekt til én af Europas førende kammermusikfestivaler.

Med over 4.200 solgte billetter i 2019 og radiotransmissioner til det meste af Europa er Hindsgavl Festival vokset til én af de største klassiske musikbegivenheder i Danmark. Og det kunstneriske niveau placerer festivalen blandt Europas bedste.

De smukke omgivelser på Hindsgavl Slot i Middelfart forstærker en magisk stemning, der sammen med et imponerende udbud af kunstnere tiltrækker publikum fra hele Nordeuropa.

Til det yngre publikum har festivalen en teltlejr, der tilfører festivalen en helt særlig dynamik og feststemning, som de udenlandske musikstjerner og det øvrige publikum bliver draget ind i. Festivalen lægger vægt på at skabe et socialt fællesskab ved hjælp af musikermøder, morgensang, åbne prøver, koncertintroduktioner og efterfester på badebroen.

Der har været kammermusik på Hindsgavl Slot i 52 somre siden 1951, men det er særligt fra 2015, at udviklingen har taget fart takket være et par ildsjæle og trofast fondsstøtte.

I juli 2020 præsenterer Hindsgavl Festival endnu et spektakulært program med 70 musikere fra hele verden, heriblandt en perlerække af stjerner fra den klassiske musiks allerøverste hylde. Unge nordiske talenter er som sædvanligt med sammen med yngre danske komponister – og en enkelt mere moden, nemlig Hans Abrahamsen, som Hindsgavl Festival har bestilt et værk af.

Knud Højgaards Fond støttede i 2019 Hindsgavl festivalen med 75.000 kr.

Hindsgavl Festival foto
HindsgavlFestival foto5