Shakes

SHAKES er et teatertilbud, som favner meget bredt. Det er et friluftteater, der er kulturelt dannende, historisk formidlende, hamrende underholdende og tilmed gratis. SHAKES’ mission er at hive Shakespeare ud af de pæne, institutionelle rammer, der i sig selv kan virke ekskluderende, og anbringe ham der hvor han hører til: blandt folket.

SHAKES opførte i sommeren 2023 ”Stormen”, en eventyrlig komedie fyldt med visdom, grotesk humor og en masse forunderlige væsner. Herunder en troldmand, en nar, en luft-ånd og en vild og vanskabt træl ved navn Caliban, der er halvt menneske og halvt monster, søn af en heks og Fanden selv. ”Stormen” er en vild og overnaturlig historie om besiddertrang, hævn, had, kærlighed og tilgivelse, men den kan samtidig også forstås som en allegori for europæisk kolonisering og kolonialistisk tyranni.

SHAKES er et cyklende teater, som spiller i det åbne rum, tæt på publikum. På ladcykler belæsset med outrerede parykker, fashionkostumer og alt for meget sminke, drager SHAKES ud og forfører publikum med smukke ord, svedig dans, rå musik og masser af skønsang!

SHAKES gør scenekunsten bæredygtig med cyklerne, lavt energiforbrug, genanvendte kostumer og generelt genbrug: Renæssanceskørter af måneders forbrug af mælkekartoner, store parykker pyntet med cd’er, vi ikke længere kan bruge, tomme vandflasker og dåser fra dagens møder.

Forestillingen spillede i Ørstedsparken i København i sommeren 2023 samt på efterfølgende turne rundt i Danmark for over 10.000 sommerglade publikummer.

 

Foto: 1. Gudmund Thai, 2. Gudmund Thai og 3. Thomas Cato.