Den Blå Planet

Med 7 mio. liter vand er Den Blå Planet Nordeuropas største akvarium. Her kombineres underholdning, fascination og viden om havet og dets liv i spektakulære rammer. Et væsentligt fokusområde for stedet er naturbevarelse. Det var også det bagvedliggende tema, da man sidste år viste en særudstilling om hajer. Knud Højgaards Fond støttede særudstillingen med 815.000 kroner.

”Vi var på udkig efter en mulighed for at indsætte en særudstilling i vores permanente udstilling”, fortæller Rasmus Jakobsen, der er udstillingsansvarlig på Den Blå Planet. ”Vi har egentlig ikke faciliteterne til en særudstilling, så derfor ledte vi efter noget, der kunne tilpasses, så den ikke stod i vejen for vores faste udstilling. Samtidig skulle det være noget, der havde et højere formål end bare at underholde. Vi er en vidensorganisation med et formål om at øge gæsternes forståelse for både dyr og natur; det er simpelthen vores eksistensberettigelse.

Udstillingen kunne ses fra d. 24. juni til den 4. september 2016. I den periode delte vi vores fascination med 200.000 gæster. Det var et meget pænt fremmøde, som vi er ganske tilfredse med. Især fordi vi gennem bloggere og anmeldere ved, at gæsterne – både børn og voksne – tog budskaberne til sig. Mange vidste ikke, at hajer faktisk er truet, og andre lod sig bare fascinere af, hvor imponerende disse misforståede skabninger er. En blogger skrev, at samtalen havde fortsat omkring spisebordet længe efter besøget. Når det sker, ved vi, at udstillingen har været særdeles vellykket.”